Iarna pe ulita

Cu gandul asta ma trezii si, incurajat de chiciura de pe copaci, de cele -10 grade si de posibilitatea (mai noua) de a ma deplasa pe unde ma taie capul, plecai in cautarea iernii de la campie.  Iesira cateva cadre interesante (in ciuda prafului de pe senzor) cu amintiri cu tot.

Aici era odata o padure falnica cu copaci batrani si racorosi care adaposteau un sat de vacanta pentru copii. Mergeam vara cu scoala, ne jucam toata ziua, iar seara aruncam pumni de sare in focul de tabara sa-l coloram verde-albastru…

Pe vremea aia nu intelegeam de ce trebuie sa ne sculam in puterea noptii, sa plecam la camp, sa ne umplem de praf si transpiratie ca sa prasim ogorul. Dar asa zicea taie si ne duceam…

Pe la pranz, cand se ridica soarele sus pe cer si caldura ne trimitea la umbra, ne trageam sub un copac ca astia doi si scoteam ceva de mancare. Bunicu-meu atipea vreo ora dupa care ne intorceam la sapa. Pana seara cand ne intorceam acasa. 

Cel mai mult imi placea cand opream la fantana. Iapa Stela stia ce stia si nu avea rabdare nici sa las ciutura jos. Era o apa asa rece si limpede ca imi facea pofta si bagam si eu capu’ langa al ei. Ne priveam ochi in ochi si ne astamparam setea unul langa altul, animal si om.

Advertisements

7 Responses to “Iarna pe ulita”

 1. Imi pare bine ca ti-ai gasit timp pentru scris si fotografie. Imi place mult ultima fotografie cu fantana. Imi place sintagma ”animal si om” . Spor in continuare.

  • Sunt acasa, la mama. E un frig de iti ingheata toate cele, sunt -11 grade si cam ceata. Deci numai bine de facut poze. 🙂
   Multumesc pentru aprecieri, nu am avut cu ce sa le editez calumea neavand aici laptopul meu…

 2. Buna aia cu fantana! Poti sa treci 4×4 la echipament foto…

 3. Foarte frumoase fotografiile ! Spor !

 4. carmela Says:

  Felicitari!! 🙂 Fotografiile sunt foarte frumoase, iar textul care le insoteste amplifica povestea pe care o spun oricum. Mult spor in continuare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: